Vi söker en Konstruktör

Höganäs Borgestad Energi & Ugnsteknik AB erbjuder ugnstekniska och mekaniska tjänster samt stoftavskiljning med inriktning mot energiverk, pappers-, stål- och gruvindustrin.
Vi tillverkar, levererar, installerar och underhåller kompletta anläggningar. Företaget tillhandahåller projektledare, arbetsledare, licenssvetsare och reparatörer för industriugnar, värmebehandling, rökgasrening, transportörer samt närliggande områden. Höganäs Borgestad Energi & Ugnsteknik AB är en del av Höganäs Borgestad koncernen.

Om koncernen
Höganäs Borgestad utvecklar, tillverkar och levererar eldfasta produkter, installationer, högtemperaturlösningar och design för olika industrisegment. Idag är Höganäs Borgestad en ledande leverantör på den eldfasta marknaden i Norden och koncernen har en global närvaro inom ett antal utvalda applikationsområden. Koncernen omsätter ca 900 MSEK och är i stark tillväxt.
Läs mer: www.hoganasborgestad.com

Vill du jobba som Konstruktör i ett bolag under tillväxt!
Nu söker vi en eller flera konstruktörer som vill bli en del av vårt växande team.
Vi söker medarbetare som redan är etablerade och erfarna inom yrket, men också de som nyss har börjat sin yrkeskarriär. Vi tänker större och utanför ramarna för att göra skillnad, med passion för vårt område och tycker det är viktigt att vi kan både utmana och stötta varandra.

Rollen
Rollen innefattar medverkan i allt från tidiga skeden vid framtagning av koncept och nya kompletta anläggningar, samt att utveckla produkter i befintliga anläggningar. Som konstruktör hos oss kommer du vara en nyckelperson i arbetet med i första hand våra industriella kunder. En stor del av ditt arbete är att samarbeta med andra personer, så väl internt som externt samt att lära och dela kunskap med andra omkring dig. Vi tror att de bästa resultaten skapas där man får möjlighet att själv påverka genom involvering och engagemang, där vi skapar förutsättningarna tillsammans. Därför är det viktigt vad du tycker är roligt och intressant – Vad engagerar och intresserar dig samt vad brinner du för?

Vem är du?
Vi söker dig som har ett intresse för industrin, konstruktion och mekaniska maskiner men även intresse för människor i samverkan med teknik. Vi ser gärna att du har en akademisk examen och/eller relevant arbetslivserfarenhet som konstruktör eller maskiningenjör med industriell bakgrund. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för att du ska trivas hos oss på Höganäs Borgestad. Som person är du positiv, självgående, med god ansvarskänsla, tar initiativ och du kan identifiera dig med våra kärnvärden: integritet, öppenhet, innovation och engagemang/hängivenhet. Du gillar utmaningar i en resultatorienterad miljö samt att samarbeta med andra för att uppnå önskade mål.

Kompetens och meriter

  • Kompetenser och meriter
  • Eftergymnasial-, högskole- eller civilingenjörsutbildning eller motsvarande.
  • Erfarenhet av arbete i olika typer av 3D CAD-program , t.ex. Inventor, Solid Works.
  • Goda kunskaper och/eller erfarenhet inom mekanik och hållfasthetslära.
  • Erfarenhet av Fem beräkningar är meriterande.
  • Praktisk erfarenhet och/eller god kännedom om process- och energiteknik.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift.

Övrigt
Vi ser resor som en naturlig del av vårt arbete för att kunna leverera tjänster till våra kunder.    Primärt fokus är kunder i södra Norrland och mellersta Sverige. Genom att våra kunder är geografiskt utspridda kan det vid behov även erbjudas möjligheter att arbeta med uppdrag i andra delar av landet, eller i andra länder.

Placeringsort är flexibel men vi ser gärna att du kan vara på plats vid något av våra kontor i regionen ett antal gånger i månaden, vi har kontor i Norrtälje och Gävle.

Välkommen att höra av dig för mer information om tjänsterna.

Rekryteringsprocessen sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.
Vi önskar din ansökan på svenska. 

Anställningen är 100% och tillsvidare.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 5 juni 2023. Skicka din ansökan till: career@hoganasborgestad.com och märk ansökan Konstruktör

Vi har gjort medieval för våra annonser och undanber kontakter från medie- och rekryteringsföretag.

Kontaktpersoner

Jens Bergfors, VD, 070-277 55 12, jens.bergfors@hoganasborgestad.com